VORIGE PRODUCTIES

Alle uitvoeringen

2018 Petticoat – Andre Breedland
Petticoat is het humoristische verhaal van het meisje Pattie uit Winschoten dat graag weg droomt in haar toekomst maar ook daadwerkelijk de stoute schoenen aantrekt en haar droom najaagt: ze wil zangeres worden. Pattie moet met vallen en opstaan ontdekken hoe ze uiteindelijk de tegenwinden kan trotseren. Want het maakt niet uit hoe je je droom waarmaakt, als je maar blijft luisteren naar je eigen hart. Met thema’s zoals de schaduwkanten van het leven in de showbizz en de universele strijd tussen ouders en hun kinderen.

2017 The Wiz – William F. Brown
Het verhaal van de musical volgt in grote lijnen de verhaallijn van het boek dat aan de oorsprong van The Wiz ligt. Dorothy raakt de weg kwijt en belandt in het wonderbaarlijke land van Oz. Ze gaat op zoek naar de Wizard of Oz die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis terug kan vinden. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze een Vogelverschrikker zonder verstand een Blikkenman zonder hart en een leeuw zonder moed. Samen gaan ze verder en zoeken ze naar huis, hart, verstand, moed en bovenal zichzelf.

2016 Café Nieuw Leven – Michael Diederich
Café Nieuw Leven vertelt het verhaal van een bruiloft die binnenkort plaats gaat vinden in een dorp waar iedereen elkaar kent. Kroegeigenaren Lieke en Ko Brouwer zijn dolblij dat hun dochter Angelique Brouwer gaat trouwen met haar eerste liefde Nico de Boer. Het hele dorp kijkt uit naar het bruiloftsfeest, maar tijdens het vrijgezellenfeest van Angelique in de grote stad Amsterdam, gebeurt er iets waardoor het hele feest in de soep dreigt te lopen. Een musical over liefde, bedrog en geld.

2015 Urinetown – Mark Hollmann
Zeikstad vertelt het absurde verhaal van een grauw stadje waar water schaars is. Privétoiletten zijn verboden en het boosaardige bedrijf dat de wc’s uitbaat, floreert door torenhoge toegangsprijzen te vragen. Zeikstad zit boordevol satirische humor en knipogen naar beroemde musicals als Les Misérables en West Side Story. Met cabareteske invloeden en flarden kleinkunst neemt deze intieme voorstelling zowel de politiek als het genre musical op de hak. Zeikstad is een verhaal over hebzucht, corruptie, liefde en revolutie. Het thema is weliswaar plassen, maar het handelt over alledaagse zaken die ons allemaal raken.

2014 The Pirates of Penzance – Arthur Sullivan
Frederic was door zijn dove kindermeisje ten onrechte bij de piraten terecht gekomen. Zijn contract zit er nu op en hij vertrekt naar de kust. Hij heeft echter nog nooit een andere vrouw gezien, dan Ruth. Hij valt als een blok voor de dochter van de generaal-majoor, Mabel. Al snel komen de piraten hem achterna en zij willen ook allemaal met een dochter van de generaal trouwen. De generaal roept de hulp van de politie in om de piraten te stoppen. Frederic wil meehelpen, maar komt er dan achter dat hij nog steeds gebonden is aan zijn erecode van de piraten.

2013 Grand Hotel – Wright, Forrest en Yeston
De musical speelt zich af in 1928 in het Berlijnse Grand Hotel, op dat moment het meest elegante en luxueuze hotel van de wereld. Gaandeweg de voorstelling maken we kennis met een baron, een prima ballerina, een Joodse boekhouder, een zakenman en een typiste die allemaal gedurende één weekend in het hotel verblijven. Door de swingende en meeslepende muziek komt de tijd tot leven waarin de economie zich op het hoogste punt bevindt en iedereen proost op de liefde en het luxe leven. Terwijl het einde van het weekend nadert, blijkt echter niets wat het lijkt.

2012 Ja Zuster, Nee Zuster – Harry Bannink
De musical handelt over de lotgevallen van de bewoners van Rusthuis Klivia in de Primulastraat, die het regelmatig aan de stok krijgen met de boze buurman Boordevol. In het rusthuis zelf, waar zuster Klivia de scepter zwaait, wonen de Ingenieur, de pruikenmaakster Jet, de jongens Bobby en Bertus, en later ook Gerrit de inbreker. Boordevol, die eigenaar is van het pand, ergert zich groen en geel aan het “rusthuis vol herrie” en probeert Klivia en haar gevolg op alle mogelijke manieren het huis uit te krijgen. Gelukkig slaagt zijn opzet nimmer en blijft Rusthuis Klivia gewoon open.

2011 Barnum – Cy Coleman
Ergens in het midden van de 19de eeuw introduceert P.T. Barnum zijn circus. Hij maakt furore met diverse acts en het circus groeit al snel uit zijn jasje. Hij besluit een museum te bouwen en gaat daar zo in op, dat dit ten koste gaat van zijn huwelijk met zijn prachtige vrouw Charity. Als dan ook de beroemde Zweedse operazangers Jenny Lindt bij hem komt optreden, verliest hij alle realiteit uit het oog. Hij begeleidt haar op een tour en laat Charity alleen achter. Als zij dan sterft, heeft hij berouw en komt terug naar huis….vastbesloten zijn leven anders in te richten.

2010 Anatevka – Jerry Bock
Anatevka is het verhaal van de arme melkboer Tevye, dat zich afspeelt aan het begin van de vorige eeuw in het Tsaristische Rusland. Tevye woont met zijn vrouw Golde en hun vijf dochters in de joodse gemeenschap van het dorpje Anatevka. Keer op keer komt hij in conflict met zichzelf en steeds vaker richt hij zich wanhopig tot God. Het noodlot lijkt onafwendbaar…

2009 Pippin – Stephen Schwartz
Pippin vertelt het verhaal van de zoon van Karel de Grote, Prins Pepijn. Hij is op zoek naar een andere invulling van zijn leven. Op humoristische wijze wil hij schoonheid, glorie, roem en magie vinden, ver weg van de privileges en de rijkdom van zijn koninklijk leven. Daar in tegen krijgt hij te maken met lust, seks, oorlog, politiek en religie. Hij wordt verliefd op de weduwe, Catherine, maar zelfs daar vind hij niet het antwoord op zijn zoektocht. De verteller van het stuk, probeert dan Pepijn zelfmoord te laten plegen…maar de liefde voor Catherine en haar zoontje is dan toch sterker, dan de zucht naar nieuwe avonturen.

2008 Sweet Charity – Cy Coleman

2007 Foxtrot – Harry Bannink
2006 De kleine parade – Wim Sonneveld
2005 Guys and Dolls – Frank Loesser
2004 Amerika Amerika – Brink/Sanders/Bokkinga
2003 En nu naar bed – Harry Bannink
2002 De engel van Amsterdam – Joop Stokkermans
2001 Maske in Blau – Fred Raymond
2000 Madam – Harry Bannink
1999 My fair lady – Frederick Loewe
1998 De Driestuiversopera – Kurt Weill
1997 La fille de madame Angot – Charles Lecocq
1996 The Mikado – Arthur Sullivan
1995 Anatevka – Jerry Bock
1994 Boccaccio – Franz von Suppé
1993 La belle Hélène – Jacques Offenbach
1992 The Gondoliers – Arthur Sullivan
1991 Der Zigeunerbaron – Johann Strauss
1990 Eine Nacht in Venedig – Johann Strauss
1989 La fille du tambour-major – Jacques Offenbach
1988 Der Bettelstudent – Karl Millöcker
1987 La vie Parisiènne – Jacques Offenbach
1986 Viktoria und ihr Husar – Paul Abraham
1985 Gasparone – Karl Millöcker
1984 Im weissen Rössl – Ralph Benatzky
1983 La Mascotte – Edmond Audran
1982 Maske in Blau – Fred Raymond
1981 Der Vogelhändler – Carl Zeller
1980 Les cloches de Corneville – Robert Planquette
1979 Die gold’ne Meisterin – Edmund Eysler
1978 Les dragons de Villars – Aimé Maillart
1977 Die Czárdásfürstin – Emmerich Kálmán
1976 Polenblut – Oskar Nedbal
1975 Eine Nacht in Venedig – Johann Strauss
1974 La grande-duchesse de Gérolstein – Jacques Offenbach
1973 La fille de madame Angot – Charles Lecocq
1972 Der Bettelstudent – Karl Millöcker
1971 La belle Hélène – Jacques Offenbach
1970 La Tzigane – Johann Strauss
1969 Die lustige Witwe – Franz Lehár
1968 Les cloches de Corneville – Robert Planquette
1967 Der Vogelhändler – Carl Zeller
1966 Les dragons de Villars – Aimé Maillart
1965 Ein Walzertraum – Oscar Straus
1964 In einer kleinen Konditorei – Fred Raymond
1963 Gasparone – Karl Millöcker
1962 Viktoria und ihr Husar – Paul Abraham (november)
1962 Auf der grünen Wiese – Jara Benes (januari)
1961 Der Tsarewitsj – Franz Lehár
1960 La Tzigane – Johann Strauss (februari)
1960 Gräfin Mariza – Emmerich Kálmán (november)
1959 The Geisha – Sidney Jones
1958 Zigeunerliebe – Franz Lehár
1957 Nelly – Carel L. Bouman
1956 Der Vogelhändler – Carl Zeller (november)
1956 Der Tsarewitsj – Franz Lehár (januari)
1955 Die Czárdásfürstin – Emmerich Kálmán
1953 La Mascotte – Edmond Audran
1952 Les dragons de Villars – Aimé Maillart
1951 Die Czárdásfürstin – Emmerich Kálmán
1950 Rose-Marie – Sam Vlessing
1949 Nelly – Carel L. Bouman
1948 Francemond de Marskramer – Mart. Schuil
1947 De ganzenhoedster – Paul Lacome